VestiLetnji trening kamp

25. август 2020.
GOČ
Od 16. do 23. avgusta zajedno sa takmičarima iz tekvondo klubova Vojvodina (Novi Sad), Gitros (Novi Sad) i Herkules ( Beograda) brusili smo formu na letnjem trening kampu na Goču. Kamp je održan u organizaciji TK Herkules a pod pokroviteljstvom Tekvondo asocijacije Srbije, Beogradske tekvondo asocijacije i Gradskog sekreterijata za sport Beograda.

-Kamp se održava prvi put u ovom sastavu, mislim da jeovo jedan pocetak sjajne saradnje tim više jer su utisci svih učesnika izuzetno dobri rekao je Stanimir Kujundžuć, glavni organizator Letnjeg kampa.

Na žalost pandemija virusa COVID19 obustavila je tokom proteklih meseci sve sportske aktivnosti u klubovima i upravo je zato više nego dobrodošlo učešće na terning kampu na Goču koji je okupio takmičare i rekreativce u svim uzrastima klubova Vojvodina, Gitros, Kobra i Herkules. Tokom boravka na Goču, bilo je vremena za druženje i zabavu ali tek posle dobro odrađenih treninga. Za rad sa pionirima su pod stručnim vođstvom Aleksandra Andreevskog i Filipa Rakića dok su kadeti, juniori , seniori i paratekvondisti formu brusili su formu pod stručnim vođstvom Draška Jovanova, Bojana Todorovića i Stanimira Kujundžića.

-Želeli smo da se izmestimo iz gradske sredine a Goč sa 1000 metara nadmorske visine je bila idealno odredište, Imali smo sve uslove za održavanje kampa a podrazumeva se da smo poštovali sve propisane mere od starne Vlade Srbije i Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva zdravlja. Takmičari su treninge radili sa maskama u dve odvojene grupe gde je svako dete imalo minimum 10 kvadratnih metara prostora za vežbanje.

Organizatori kampa su za takmičare obezbedili četiri para elektronskih oklopa Daedo druge generacije, kako bi sto bolje uvežbali tehnike i situacije koje su propustili otkazivanjem svih turnira zbog nastale situacije.

-Na ovaj način želeli smo da da borci ostanu u kontaktu takmičarskim tekvondoom. Takodje ovo je prvi Letnji tekvondo kamp u Srbiji na kome je učešće uzeo veliki broj paratekvondista koji su u inkluziji ravnomerno sprovodili sve trenažne aktivnosti. Ponosni smo što su učesnici našeg kampa naši reprezentativci paratekvondisti, nosioci velikog broja medalja sa evropskih i svetskih prvenstava, takodje sa nama je vežbala i Danijela Jovanović, prva paratekvondiskinja u istoriji koja je kvalifikovana na POI u Tokiju.

...
http://tkkobra.org.rs/wp-content/uploads/2020/09/dance_circle_01.png

Ima jedna stvar dobra, to je naš klub KOBRA. Dwit, Chirugi i Dolyio chagi, udarci su koji nisu blagi. Trenira nas Boki San, crni pojas sedmi dan. Od kobrica svuda vrvi, na turniru mi smo prvi! Da budemo smireni, uči nas on, hrabri i spremni za najviši tron! Bijemo nogom, bijemo rukom, za borbu smo spremni i sa gladnim vukom. Na treningu, vidiš, složni smo svi, zato te zovemo, dođi i ti! Pobede, pehari i zlatne medalje, samo nas guraju da idemo dalje. Kada nas pita: „Najbolji ko je? Da nije možda leteće prase?“, mi viknemo glasno: „Boki to je! I sve kobrice, zna se!“