VestiGO Zvezdara sufinansirala godišnji program TK Kobra

4. фебруар 2023.
http://tkkobra.org.rs/wp-content/uploads/2023/02/276258686_338394788329295_8703774693178154912_n.jpg

Tekvondo klub Kobra je jedan od klubova sa najdužom tradicijom. Postoji više od 30 godina, sa veoma zapaženim rezultatima na evropskim i svetskim takmičenjima, odličnim timom trenera i takmičara i veoma sadržajnom ponudom, kada su različiti programi vežbanja tekvonda u pitanju, za one najmlađe, kao i za one najstarije. Tekvondo je danas jedna od najpopularnijih...

Tekvondo klub Kobra je jedan od klubova sa najdužom tradicijom. Postoji više od 30 godina, sa veoma zapaženim rezultatima na evropskim i svetskim takmičenjima, odličnim timom trenera i takmičara i veoma sadržajnom ponudom, kada su različiti programi vežbanja tekvonda u pitanju, za one najmlađe, kao i za one najstarije.

Tekvondo je danas jedna od najpopularnijih borilačkih i sportskih veština, tačnije korejska borilačka veština nastala 40-ih godina, dvadesetog veka. Zbog velike popularnosti, danas zauzima počasno mesto kao zvaničan sport na Olimpijskim igrama.

Ono što krasi Tekvondo klub Kobra je sjajan timski duh, porodična atmosfera i motivacija koju treneri svakodnevno prenose polaznicima i ljubiteljima tekvonda, a koja prirodno već godinama rezultira odličnim evropskim i svetskim uspesima, kada je tekvondo u pitanju.

Posebna prednost tekvondo kluba Kobra jeste veoma veliki broj grupa polaznika tekvonda, koje su starosno podeljene. Tekvondo klub Kobra je podjednako posvećen najmlađim polaznicima, kao i starijim polaznicima, ali i onima koji su se zaljubili u tekvondo i žele da im to jednog dana postane profesija.

Okosnicu sportskih programa čine razvoj motoričkih sposobnosti kod dece, mladih i odraslih polaznika, ovladavanje elementima tehnike tekvondoa i razvoj navika za redovnim vežbanjem sa ciljem očuvanja zdravlja. Sa rekreativcima se rade tehnike samoodbrane, a sportisti koji žele da se oprobaju u takmičenju se dodatno uče taktici, vežbaju u simuliranim uslovima i mentalno pripremaju za takmičenje. Klub raspolaže raznovrsnim sportskim rekvizitima i opremom, a bezbednost polaznika je na prvom mestu.

Tokom realizacije programa sportski pedagozi neguju diferenciran i indvidualizovan pristup usklađen sa mogućnostima i potencijalima polaznika. Posebna pažnja se posvećuje izgradnji socijalnih odnosa i ferplej sportskog ponašanja, podstiče i razvija timski rad, razvija odgovornost, samopouzdanje i samokontrola. U Klubu se posebno neguju vrednosti međusobne podrške i poštovanja, kao i korišćenje naučene tehnike, isključivo, u svrhe samoodbrane.

GO Zvezdara u toku 2023. godine finansira program „Rastemo i razvijamo se sa tekvondoom“ u iznosu od 330.000 dinara koja će pomoći klubu da unapredi rad sa svim selekcijama.

U našem klubu studenti imaju 50% na članarinu, rekreativci takođe imaju 50%, za drugo i treće dete takođe imamo predviđene popuste, dok je vežbanje osobama sa invaliditetom besplatno.

Detaljnije o našim programima kao i o samim terminima održavanja treninga možete pronaći na sajtu ili nas kontaktirati putem telefona, email-a, facebook-a ili naše instagram stranice.

Pozivamo sve roditelje da nam se pridruže sa svojom decom!

 

...
http://tkkobra.org.rs/wp-content/uploads/2020/09/dance_circle_01.png

Ima jedna stvar dobra, to je naš klub KOBRA. Dwit, Chirugi i Dolyio chagi, udarci su koji nisu blagi. Trenira nas Boki San, crni pojas sedmi dan. Od kobrica svuda vrvi, na turniru mi smo prvi! Da budemo smireni, uči nas on, hrabri i spremni za najviši tron! Bijemo nogom, bijemo rukom, za borbu smo spremni i sa gladnim vukom. Na treningu, vidiš, složni smo svi, zato te zovemo, dođi i ti! Pobede, pehari i zlatne medalje, samo nas guraju da idemo dalje. Kada nas pita: „Najbolji ko je? Da nije možda leteće prase?“, mi viknemo glasno: „Boki to je! I sve kobrice, zna se!“