Program

https://tkkobra.org.rs/wp-content/uploads/2020/09/kobricice.jpg

(od 3 do 6 godina)Kobričice

Program je namenjen najmljadjim uzrastima koji se kroz igru i zabavu upoznaju sa  osnovnim elementima tekvondoa.Da bi prvi dodir dece sa sportom i njihova iskustva bila pozitivna ovaj program deci pruža obilje igre i zabave koji stimulišu dečiju želju za učenjem novih veština.U ovom dobu kod dece naglasak je na razvoju brzine,ravnoteže,preciznosti,agilnosti, fleksibilnosti i sl.Kroz igru i zabavu ubacujemo u treninge osnovne tehnike iz tekvondoa trudeći se da ih ne prenatrpavamo kako ih ne bi demotivisali ili učinili da se osećaju nesigurnim.

https://tkkobra.org.rs/wp-content/uploads/2020/09/kobrice.jpg

(od 7 do 12 godina)Kobrice

Redovna fizička aktivnost u ovom dobu kod dece predpubertetskog uzrasta je neophodna i povezana je sa zdravljem i razvojem.U ovom uzrastu se insistira na pravilnoj tehnici, ispravno uradjenim vežbama kako bi deca usvojila ispravan način vežbanja.Program treba da kroz različite oblike vežbanja, treninga štafeta i igara deci obezbedi zabavu.Program je usmerenna razvoj motornih veštinakroz trčanja, skakanje, igranje,bacanje, hvatanja, balansiranja,kroz kombinaciju sa tehnikama tekvondoa.Zainteresovana deca se polako uvode u takmičarski tekvondo bilo da su borbe ili forme u pitanju.U ovom uzrastu se primećuju značajno poboljšanje koordinacije, reakcije kao i fleksibilnosti.

https://tkkobra.org.rs/wp-content/uploads/2020/10/kobrice_1.jpg

(od 12 godina)Kobre

Program pubertetskog uzrasta dece nalazi se u fazi dugoročnog sportskog razvoja i oblikovanja.Sportisti i dalje ra de na razvoju bazičnih motornih sposobnosti, osnažuje se njihova motivacija za bavljenje sportom/kroz balansiranje izmedju treninga i učenja/ sa puno igre i zabave kao i formalni trening usmeren na ovladavanje osnovnih tehničkih i taktičkih elemenata tekvondoa.Treninzi su umerenog inteziteta a posebna pažnja je usmerena na decu koja su u sistemu takmičenja.Zbog velike razlike u rastu i sazrevanju u ovom periodu svakom se pristupa individualno u treniranju.u ovom periodu se radi na usavršavanju tehnika i automatizaciji veština..Osnovni pristup u radu sa ovim uzrasnom grupom je razvoj sigurnosti kroz pozituvan pristup treningu.

https://tkkobra.org.rs/wp-content/uploads/2020/10/bore.jpg

(pioniri,kadeti, juniori i seniori)Takmičari u disciplini borbe

Članovi kluba koji pokazuju interesovanje za ulazak u takmičarki sistem tekvondoa u borbama osim redovnih treninga imaju i vanredne u sezoni kada je takmičarski period.U uzrastima kod pionira i kadeta vodi se računa da ne učestvuju na previše turnira.U uzrastima kod juniora i seniora u trennge se uključuje ceo TIm kako bi im pomogli u ostvarivanju što boljeg napretka i rezultata.

https://tkkobra.org.rs/wp-content/uploads/2020/09/kobre.jpg

(pioniri,kadeti, juniori i seniori)Takmičari u disciplini forme

Članovi kluba koji pokazuju interesovanje za ulazak u takmičarki sistem tekvondoa u formamaredovnih treninga imaju i vanredne u sezoni kada je takmičarski period.U uzrastima kod pionira i kadeta vodi se računa da ne učestvuju na previše turnira.U uzrastima kod juniora i seniora u trennge se uključuje ceo TIm kako bi im pomogli u ostvarivanju što boljeg napretka i rezultata.

https://tkkobra.org.rs/wp-content/uploads/2020/09/kup.jpg

(rekreativna grupa)KUP /kobre u penziji

Treninzi za rekreativnu grupu su pažljivo osmišljeni kako bi pre svega zaštitili rekreativce od povreda a zatim i kako bi podigli nivo forme kod vežbača.Program je baziran na razvoju .kardio sistema, razvoja kapaciteta pluća, razvoju i očuvanju i mišićno skeletnog sisitema kao i razvoju i povećanju fleksibilnosti kod vežbača,Osim svega navedenog razvijamo i takmičarski duh, družimo se i postajemo zdraviji.

Predraga Vasića 23, Mirijevo

Vreme Ponedeljak Utorak Sreda Četvrtak Petak Subota
11:00           Nove kobre
7-11 god
12:00           Takmičari
pioniri
16:30
17:30
Para tekvondo Kobra          
18:00 Kobričice   Kobričice Para tekvondo Kobra
17:30 - 18:30
 
19:00 Kobrice Nove kobre
7-11 god
Kobrice Nove kobre
7-11 god
Kobrice  
20:00 Kobre Kobre u penziji
REKREACIJA
Kobre Kobre u penziji
REKREACIJA
Kobre  
21:00 Takmičari
kadeti, juniori, seniori
Takmičari
pioniri
Takmičari
kadeti, juniori, seniori
Takmičari
pioniri
Takmičari
kadeti, juniori, seniori
 

Kapetana Miloša Žunjića 44, Mirijevo

Vreme Ponedeljak Utorak Sreda Četvrtak Petak Subota
17:00           Male kobre
7-11 god
18:00 Kobričice   Kobričice   Velike kobre
od 12 god
19:00 Kobrice Male kobre
7-11 god
Kobrice Male kobre
7-11 god
Kobrice  
20:00 Bratza Fitnes Velike kobre
od 12 god
Bratza Fitnes Velike kobre
od 12 god
Bratza Fitnes  
21:00        
https://tkkobra.org.rs/wp-content/uploads/2020/09/dance_circle_01.png

Ima jedna stvar dobra, to je naš klub KOBRA. Dwit, Chirugi i Dolyio chagi, udarci su koji nisu blagi. Trenira nas Boki San, crni pojas sedmi dan. Od kobrica svuda vrvi, na turniru mi smo prvi! Da budemo smireni, uči nas on, hrabri i spremni za najviši tron! Bijemo nogom, bijemo rukom, za borbu smo spremni i sa gladnim vukom. Na treningu, vidiš, složni smo svi, zato te zovemo, dođi i ti! Pobede, pehari i zlatne medalje, samo nas guraju da idemo dalje. Kada nas pita: „Najbolji ko je? Da nije možda leteće prase?“, mi viknemo glasno: „Boki to je! I sve kobrice, zna se!“